Legătura dintre alimente și organele corpului

Scris de: Luisa
brain_activity_by_rudy_bg-d4u455y-880x385

Știați că unele legume au forma organelor noastre? Oamenii de știință au descoperit că fiecare dintre ele are proprietăți benefice pentru respectivul organ. Lista următoare va ilustra aceste legături.

Acizii grași din nucă (acidul alfa linoleic) ajută la o bună funcționare a creierului (concentrare, memorie) și încetinesc îmbătrânirea cerebrală. Mai mult, combat boala Alzheimer și au efect benefic în tratamentul lui.

  

inima rosieBogată în substanțe antioxidante, cum sunt carotenoidele și licopenul, ajută  la prevenirea bolilor de inimă și scad riscul de infarct. Licopenul este prezent în cantitate mai mare în sucul de roșii și bulion. Consumat cu tot cu semințe împiedică formarea chegurilor de sânge.neuroni (1) struguri

Prin conținutul crescut de resveratrol, antioxidant prezent în pielița strugurilor roșii, are efecte benefice asupra neuronilor. Mai mult, cercetătorii au demonstrat împiedicarea îmbătrânirii celulare, previn Alzheimerul și formarea tumorilor canceroase.

 

 

morcovi ochi

 

Comoară de antioxidanți,vitamina A, beta-caroteni și minerale, îmbunătățește fluxul sanguin și vederea. Nu degeaba Bugs Bunny ronțăia mereu un morcov, fiind un exemplu bun pentru copii.

 

 

fasole-rinichi

 

Fasolea se aseamănă cu rinichii și prezintă efect diuretic, care crește procesul de filtrare a sângelui spre eliminarea deșeurilor din corp. În plus, este bogată în fibre și ajută digestia. S-a mai demonstrat o scădere a nivelului de colesterol plasmatic în urma consumului de fasole.

 

 

hrean stomac (1)

 

 

Hreanul reprezintă un stimulent al activității gastrice și intestinale, ajută procesul de digestie și sporește pofta de mâncare.

 

 

avocado

uter

 

Asemănător uterului, avocado ajută la menținerea echilibrului hormonal și la prevenirea cancerului de col uterin. De asemenea, durata de formare a fructului este de 9 luni, la fel ca pentru făt.

 

    

 

cartofi dulci

 

Human Pancreas

Asemănători pancreasului, cartofii dulci ajută la menținerea echilibrului indicelui glicemic și sunt benefici în tratamentul diabeticilor.

 

  

   

smochine testicule

 

Pline de semințe mici, se aseamănă testiculelor și cresc mobilitatea lichidului spermatic și numărul de spermatozoizi. Mai mult, previn sterilitatea la bărbați.

 

    

 

masline ovare

 

 

Prin forma lor, măslinele se aseamănă ovarelor și îmbunătățesc funcția lor.

 

 

 

ceapa celulele corpului

 

Celulele corpului seamănă cu ceapa și studiile arată că aceasta ajută la eliminarea deșeurilor din organism. Lacrimile produse de astringența cepei curăță stratul epitelial al ochiului.

 

 

 

Pe scurt:

  • Mâncați zilnic un pumn de nuci.
  • Înlocuiți cina sau o gustare cu o salată de legume.
  • Beți un pahar de vin roșu pe zi.Despre autor

Luisa
Dietetician în devenire (U.M.F Cluj), pasionată de artă și călătorii în jurul lumii. Sper să vă trezesc pofta de viață și să vă ajut să vă însușiți câteva idei spre un stil de viață sănătos.
0 ComentariiLeave a Reply


Textele si fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului si cu precizarea sursei!